Att vara doktorand innebär att vara antagen till en utbildning på forskarnivå (forskarutbildning) där man följer en individuell studieplan. En doktorand ägnar sig åt ett forskningsprojekt under handledning, kompletterat med kurser och andra lärandeaktiviteter. För en doktorsexamen krävs motsvarande fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.
Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.Forskargruppen Jana de Boniface bedriver klinisk forskning som baseras dels på register, dels på prospektiva studier. Målet är att individualisera och de-eskalera bröstcancerkirurgi för att minimera dess potentiellt negativa effekter på patienters livskvalitet utan att göra avkall på den onkologiska säkerheten. Utöver detta bedriver vi en stor randomiserade studie inom träningsonkologi, där vi har som mål att inte bara förbättra patienters livskvalitet under preoperativ cellgiftsbehandling men även att förbättra behandlingen effektivitet mot cancern.
Vår forskningsgrupp för bröstcancerkirurgi samarbetar med multidisciplinära kollegor från områdena epidemiologi, biostatistik, onkologi, omvårdnad, träningsforskning, radiologi och patologi/translationell forskning. Vi har fokus på patientnära klinisk forskning med omfattande nationellt och internationellt samarbete.
Mer information finns här .
Vi utlyser nu en doktorandtjänst på heltid främst inom vår randomiserade träningsstudie Neo-ACT.
Fokus inom doktorandprojektet är på deltagarna livskvalitet och hur den påverkas av deltagande i studien. Projektet inkluderar både kvantitativ och kvalitativ forskning. Doktoranden kommer att vara en av två kontaktpersoner för deltagande sjukhus i allt som berör träningen och de fysiska testerna. Sjukhusen finns inte bara i Sverige men även i andra länder så som Australien, Tyskland, Finland m fl. Doktoranden kommer att monitorera deltagarnas träningsaktiviteter i en träningsapp, deras smartklockor (Fitbit) och svarsfrekvensen på livskvalitetsenkäter. Doktoranden kommer också hjälpa till att monitorera insamling av blod- och vävnadsprover i studien (bara inom Stockholm), och samarbeta med träningsteamet på Rörelseglädjen på Karolinska Universitetssjukhuset genom att lära sig utföra fysiska tester på deltagare och stötta dem i sin träning under studiens gång. Den kvalitativa forskningen kommer att genomföras i fokusgrupper som doktoranden intervjuar under handledning.
Utöver träningsstudien ingår uppbyggnaden av en ny prospektiv studie i doktorandprojektet, där fokus ligger på äldre kvinnors delaktighet och valmöjligheter vid beslut om den kirurgiska behandlingen av bröstcancer. Denna studie designas i samarbete med handledare och det finns gott om utrymme att påverka studiens struktur och innehåll. Även här ingår både kvantitativa och kvalitativa metoder.
En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som doktorand erbjuds du ett individuellt forskningsprojekt, en välutbildad handledare, ett stort utbud av valbara kurser och möjligheten att arbeta i en framgångsrik forskargrupp. Karolinska Institutet har samarbeten med framstående universitet över hela världen, vilket ger möjlighet till internationella utbyten. Som anställd doktorand får du en avtalsenlig lön, du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och du får ersättning för läkarvård.
Tio skäl att välja Karolinska Institutet
Karriärstöd för doktorander
För att delta i urvalet till en doktorandplats måste du styrka både det grundläggande (A) och det särskilda (B) behörighetskravet innan ansökningsperioden stänger.
Det är ditt ansvar som sökande att styrka din behörighet genom att följa instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
A) Grundläggande behörighetskrav
Du uppfyller det grundläggande behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
Följ instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
*Om du anser dig ha motsvarande kunskaper ska du följa instruktionerna på webbsidan Bedömning av motsvarande kunskaper för grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå.
B) Särskilt behörighetskrav
Du uppfyller det särskilda behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
- Intygar kunskaper i engelska (motsvarande Engelska B/Engelska 6 vid gymnasiet med godkänt betyg).
Följ instruktionerna på webbsidan English language requirements for doctoral education.
Kontroll av dokument Karolinska Institutet gör kontroll av dokumenten för att upptäcka förfalskningar. Karolinska Institutet förbehåller sig rätten att återkalla antagningsbeslut om förfalskningar eller oriktigheter påvisas. Inlämnande av falska handlingar är ett brott mot svensk lag och anses vara grund för rättsliga åtgärder.
Den sökande ska ha en bakgrund som läkare eller sjuksköterska med egen arbetserfarenhet inom den svenska sjukvården. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav för att kunna kommunicera med annan vårdpersonal och deltagare i studien både muntligt och skriftligt. Då gruppen ingår i både nationella och internationella forskningsmiljöer krävs även mycket goda färdigheter i engelska, och excellent kommunikationsförmåga. Praktiska erfarenheter inom forskning, t ex som forskningsassistent, och praktiska kunskaper av statistikprogram och metoder inom statistisk analys är starkt meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du nyfiken, proaktiv, kreativ och ansvarstagande, och har erfarenhet av att arbeta i ett forskningsteam. Du har mycket god organisationsförmåga, vet hur man framgångsrikt kan multitaska och bör kunna beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade metoder för att lösa oförutsedda och komplexa problem. Vi värdesätter en positiv och framåtriktad person med utmärkt kommunikativ förmåga som trivs med att jobba i mindre team men även i större internationella sammanhang, som har stor drivkraft och brinnande intresse för att effektivt föra forskning i mål som direkt kommer våra cancerpatienter till gagn.
Doktorandplatsen innebär en anställning som doktorand under maximalt 4 år på heltid.
Du söker doktorandplatsen i rekryteringsverktyget Varbi. Använd knappen uppe till höger och följ anvisningarna. Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska.
Din ansökan ska innehålla dessa dokument:
- Ett personligt brev och curriculum vitae
- Eventuella examensarbeten och publikationer
- Andra dokument som styrker de ovan efterfrågade färdigheter och egenskaper
- Dokument som styrker det grundläggande behörighetskravet (se A ovan)
- Dokument som styrker det särskilda behörighetskravet (se B ovan)
Urval bland behöriga sökande görs med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildning. En samlad bedömning av de sökandes meriter och lämplighet kommer att göras.
Följande bedömningsgrunder tillämpas vid Karolinska Institutet:
- Dokumenterade ämneskunskaper av betydelse för forskningsområdet
- Analytisk skicklighet
- Övriga dokumenterade kunskaper/erfarenheter som kan ha betydelse för aktuell forskarutbildning
Alla sökanden kommer att få information när rekryteringen är slutförd.
Anställningsform | Doktorandplats |
---|---|
Anställningens omfattning | Heltid |
Tillträde | Enligt överenskommelse |
Löneform | Månadslön |
Antal lediga befattningar | 1 |
Sysselsättningsgrad | 100 |
Ort | Stockholm |
Län | Stockholms län |
Land | Sverige |
Referensnummer | STÖD 2-5197/2024 |
Kontakt |
|
Facklig företrädare |
|
Publicerat | 2024-12-20 |
Sista ansökningsdag | 2025-01-17 |