Denna annons är inte tillgänglig!
Att vara doktorand innebär att vara antagen till en utbildning på forskarnivå (forskarutbildning) där man följer en individuell studieplan. En doktorand ägnar sig åt ett forskningsprojekt under handledning, kompletterat med kurser och andra lärandeaktiviteter. För en doktorsexamen krävs motsvarande fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.
Forskargruppen för matstrups- och magsäckscancer vid Enheten för kirurgi och onkologi, CLINTEC, Karolinska Institutet, är en multidisciplinär forskargrupp bestående av kirurger, onkologer, sjuksköterskor och dietister. I gruppen finns två professorer, tre docenter, en junior PI, tre postdocs och nio doktorander. Inom gruppen bedrivs kvalificerad klinisk, epidemiologisk och translationell forskning inom fältet matstrups- och magsäckscancer. Gruppen leder ett flertal nationella och internationella randomiserade studier. Gruppen samverkar också mycket nära med patologer, radiologer, nuklearmedicinare samt kliniska prövningsenheten, respektive Clinical Trials Office (CTO), vid Tema Cancer, Karolinska universitetssjukhuset.
Den translationella delen av projektet bedrivs i nära samarbete med Andrea Ponzettas forskargrupp på CIM, MedH, en ledande forskningsenhet inom translationella studier av det mänskliga immunsystemet i samband med kronisk inflammation, infektionssjukdomar och cancer. På CIM erbjuder vi en engagerande forskningsmiljö där du kan bidra till högkvalitativ forskning på internationell nivå. Ponzetta-teamet strävar efter att öka förståelsen för immuncellernas roll i antitumörsvaret samt för att identifiera nya terapeutiska mål.
Projektet är en del av det EU-finansierade projektet PRESSURE och syftar till att öka kunskapen om resultat av behandling av adenokarcinom i matstrupen (EAC) inklusive överlevnad, resektionsfrekvens, komplikationer och recidiv. Projektet innehåller europeiska populationsbaserade prospektiva kohortstudier av patienter med EAC. Som doktorand kommer du att arbeta med prospektiv standardiserad biobanksinsamling av prover. Projektet syftar också till att identifiera molekylärt och immunologiskt definierade subtyper av EAC med betydelse för behandlingssvar och överlevnad.
Projektet har som målsättning att skapa ny kunskap om immunrelaterade tumörmekanismer och samband med behandlingssvar och överlevnad baserat på tumörinfiltrerande immunologiska signaturer. Detta har potential att identifiera immunologiska subtyper och utvärdera deras inverkan på behandlingsresultaten.
En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Som doktorand erbjuds du ett individuellt forskningsprojekt, en välutbildad handledare, ett stort utbud av valbara kurser och möjligheten att arbeta i en framgångsrik forskargrupp. Karolinska Institutet har samarbeten med framstående universitet över hela världen, vilket ger möjlighet till internationella utbyten. Som anställd doktorand får du en avtalsenlig lön, du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och du får ersättning för läkarvård.
För att delta i urvalet till en doktorandplats måste du styrka både det grundläggande (A) och det särskilda (B) behörighetskravet innan ansökningsperioden stänger.
Det är ditt ansvar som sökande att styrka din behörighet genom att följa instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
A) Grundläggande behörighetskrav
Du uppfyller det grundläggande behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
Följ instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
*Om du anser dig ha motsvarande kunskaper ska du följa instruktionerna på webbsidan Bedömning av motsvarande kunskaper för grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå.
B) Särskilt behörighetskrav
Du uppfyller det särskilda behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
- Intygar kunskaper i engelska (motsvarande Engelska B/Engelska 6 vid gymnasiet med godkänt betyg).
Följ instruktionerna på webbsidan English language requirements for doctoral education.
Kontroll av dokument Karolinska Institutet gör kontroll av dokumenten för att upptäcka förfalskningar. Karolinska Institutet förbehåller sig rätten att återkalla antagningsbeslut om förfalskningar eller oriktigheter påvisas. Inlämnande av falska handlingar är ett brott mot svensk lag och anses vara grund för rättsliga åtgärder.
Vi söker en ambitiös och målinriktad person med utmärkt samarbetsförmåga. Du har en medicinsk bakgrund och även en gedigen förståelse för immunologi och lab-arbete. Extra meriterande är kunskap i medicinsk bioinformatik. Ytterligare meriter såsom god förståelse och kunskap om epidemiologi värderas högt. Kandidaten måste vara flytande i engelska i tal och skrift och vara redo att resa till andra platser för att arbeta med samarbetspartners inom projektet.
För att anställas som doktorand har du även:
Vidare erfarenheter är meriterande:
För att bli anställd som doktorand gäller MSCA-ITN mobilitetsklausul (mer än 24 månader av de senaste 3 åren måste ha tillbringats med arbete eller studier utanför Sverige).
Doktorandplatsen innebär en anställning som doktorand under maximalt 4 år på heltid.
Du söker doktorandplatsen i rekryteringsverktyget Varbi. Använd knappen uppe till höger och följ anvisningarna. Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska.
Din ansökan ska innehålla dessa dokument:
- Ett personligt brev och curriculum vitae
- Eventuella examensarbeten och publikationer
- Andra dokument som styrker de ovan efterfrågade färdigheter och egenskaper
- Dokument som styrker det grundläggande behörighetskravet (se A ovan)
- Dokument som styrker det särskilda behörighetskravet (se B ovan)
Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 december 2023.
Urval bland behöriga sökande görs med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildning. En samlad bedömning av de sökandes meriter och lämplighet kommer att göras.
Följande bedömningsgrunder tillämpas vid Karolinska Institutet:
- Dokumenterade ämneskunskaper av betydelse för forskningsområdet
- Analytisk skicklighet
- Övriga dokumenterade kunskaper/erfarenheter som kan ha betydelse för aktuell forskarutbildning
Alla sökanden kommer att få information när rekryteringen är slutförd.
Enheten för kirurgi och onkologi
Anställningsform | Doktorandplats |
---|---|
Anställningens omfattning | Heltid |
Antal lediga befattningar | 1 |
Sysselsättningsgrad | 100 |
Ort | Huddinge |
Län | Stockholms län |
Land | Sverige |
Referensnummer | STÖD 2-4708/2023 |
Kontakt |
|
Facklig företrädare |
|
Publicerat | 2023-12-05 |
Sista ansökningsdag | 2023-12-26 |