Denna annons är inte tillgänglig!
Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.
Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 100-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.
Att vara doktorand innebär att vara antagen till en utbildning på forskarnivå (forskarutbildning) där man följer en individuell studieplan. En doktorand ägnar sig åt ett forskningsprojekt under handledning, kompletterat med kurser och andra lärandeaktiviteter. För en doktorsexamen krävs motsvarande fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.
Socialt stöd, inklusive vård som ges av formella eller informella vårdgivare, är en central och fundamental del av äldrevården i samhället. Med tanke på den snabbt ökande digitala kompetensen i Sverige och i världen utgör e-hälsa en användbar plattform för vårdpersonal, inklusive sjuksköterskor, för att erbjuda stöd till äldre personer och deras vårdgivare. Fokus i forskargruppen Caring in Community Care riktar sig mot åldrandets flerdimensionella utmaningar, inklusive familjers hälsa och möjlighet/tillgång till e-hälsa.
Handledarna till forskarstudenten utgör ett multidisciplinärt team med representanter från både omvårdnad, global folkhälsa och arbetsterapi, där samtliga har åldrandeforskning i fokus.
Doktorandprojekt är en del av ett större forskningsprogram som syftar till att studera effekter och upplevelser av att få stöd genom mobilapplikationen Stöd till anhörigvårdare (STAV). Doktoranden kommer att utvärdera effekten av att få stöd genom appen på stress, depressiva symtom och ensamhet hos familjemedlemmar som har en demenssjuk anhörig boende hemma. I projektet ingår dels att utvärdera användbarheten av det digitala appen STAV, dels att utvärdera effekter av och familjemedlemmarnas erfarenhet av erbjudas stöd via STAV.
Doktoranden kommer att lära sig att följa forskningsprocessen på ett systematiskt sätt. I detta ingår allt från att förstå hur man ger praktiskt stöd genom en mobil applikation, till att fördjupa sin kunskap i såväl ämnesområdet stöd till familjer som drabbats av demens, som att värdera litteratur, mäta effekter och problematisera sin egen och andras forskning.
Projektet och dess delstudier är utformade för att ge doktoranden bred kunskap och erfarenhet av olika forskningsmetoder genom att både kvantitativ, kvalitativa metoder ingår. Doktoranden kommer att delta i planering av studierna och under handledning genomföra datainsamling, analyser och skrivandet av vetenskapliga artiklarna. I forskarutbildningen ingår också forskarutbildningskurser och presentationer vid nationella och internationella konferenser. Doktoranden förväntas också att delta i olika forskningsseminarier.
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som doktorand erbjuds du ett individuellt forskningsprojekt, en välutbildad handledare, ett stort utbud av valbara kurser och möjligheten att arbeta i en framgångsrik forskargrupp. Karolinska Institutet har samarbeten med framstående universitet över hela världen, vilket ger möjlighet till internationella utbyten. Som anställd doktorand får du en avtalsenlig lön. Du får också träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.
För att delta i urvalet till en doktorandplats måste du styrka både det grundläggande (A) och det särskilda (B) behörighetskravet innan ansökningsperioden stänger.
Det är ditt ansvar som sökande att styrka din behörighet genom att följa instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
A) Grundläggande behörighetskrav
Du uppfyller det grundläggande behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
Följ instruktionerna på webbsidan Behörighet till utbildning på forskarnivå.
*Om du anser dig ha motsvarande kunskaper ska du följa instruktionerna på webbsidan Bedömning av motsvarande kunskaper för grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå.
B) Särskilt behörighetskrav
Du uppfyller det särskilda behörighetskravet för utbildning på forskarnivå om du:
- Intygar kunskaper i engelska (motsvarande Engelska B/Engelska 6 vid gymnasiet med godkänt betyg).
Följ instruktionerna på webbsidan English language requirements for doctoral education.
Kontroll av dokument Karolinska Institutet gör kontroll av dokumenten för att upptäcka förfalskningar. Karolinska Institutet förbehåller sig rätten att återkalla antagningsbeslut om förfalskningar eller oriktigheter påvisas.
Den ideala kandidaten för denna doktorandplats bör företrädesvis ha en utbildning i vårdvetenskap, och praktisk erfarenhet av området åldrande med särskilt intresse inom e-hälsa. Det är ett krav att ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt), eftersom doktoranden kommer att arbeta med datainsamling, interagera med vårdgivande samarbetspartners, forskare och familjer i projektet.
Vi söker efter en kandidat som är driven, motiverad, tar initiativ och kan arbeta självständigt.
Doktorandplatsen innebär en anställning som doktorand under maximalt 4 år på heltid.
Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla:
Video om en arbetsdag i Flemingsberg:
Du söker doktorandplatsen i rekryteringsverktyget Varbi. Använd knappen uppe till höger och följ anvisningarna. Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska.
Din ansökan ska innehålla dessa dokument:
- Ett personligt brev och curriculum vitae
- Eventuella examensarbeten och publikationer
- Andra dokument som styrker de ovan efterfrågade färdigheter och egenskaper
- Dokument som styrker det grundläggande behörighetskravet (se A ovan)
- Dokument som styrker det särskilda behörighetskravet (se B ovan)
Urval bland behöriga sökande görs med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildning. En samlad bedömning av de sökandes meriter och lämplighet kommer att göras.
Följande bedömningsgrunder tillämpas vid Karolinska Institutet:
- Dokumenterade ämneskunskaper av betydelse för forskningsområdet
- Analytisk skicklighet
- Övriga dokumenterade kunskaper/erfarenheter som kan ha betydelse för aktuell forskarutbildning
Alla sökanden kommer att få information när rekryteringen är slutförd.
Anställningsform | Doktorandplats |
---|---|
Anställningens omfattning | Heltid |
Tillträde | Enligt överenskommelse |
Löneform | Månadslön |
Antal lediga befattningar | 1 |
Sysselsättningsgrad | 100 |
Ort | Huddinge |
Län | Stockholms län |
Land | Sverige |
Referensnummer | STÖD 2-4642/2021 |
Kontakt |
|
Facklig företrädare |
|
Publicerat | 2021-10-25 |
Sista ansökningsdag | 2021-11-15 |